Naslovna Vesti 5. jun – Svetski dan zaštite životne sredine

5. jun – Svetski dan zaštite životne sredine

1,877 views
0
PODELI

JKP „Zelenilo Beograd“ Vas poziva na zajedničko obeležavanje Svetskog dana zaštite životne sredine 05. jun 2015.god. zaštićeno područje „Banjička šuma“ u 10 sati.

Foto

-Okupljanje ispred kućice JKP „Zelenilo Beograd“ na rubu šume iza bazena na Banjici-

Širom sveta, 5. juna će biti obeležen Svetski dan zaštite životne sredine na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih nacija u Stokholmu 1972. godine posvećene životnoj sredini na kojoj je usvojen Program zaštite životne sredine Ujedinjenih nacija (UNEP).

Zaštita životne sredine podrazumeva skup različitih postupaka i mera koje sprečavaju ugrožavanje životne sredine s ciljem očuvanja biološke ravnoteže. Pod zaštitom životne sredine se ne podrazumeva samo zaštita života i zdravlja ljudi već i očuvanje biljne vegetacije i životinjskog sveta. Ovaj dan spaja ljude iz svih slojeva društva u zajedničkom nastojanju da svoju životnu sredinu učine čistijom, zelenijom i lepšom, kako za sebe, tako i za buduće generacije.

JKP „Zelenilo Beograd“ učestvuje u obeležavanju Svetskog dana zaštite životne sredine skretanjem pažnje na zaštitu prirode u gradu i njene ornitofaune. Pozivamo da se okupite ispred objekta upravljača na rubu Banjičke šume odakle ćemo u kratkoj šetnji otići do amfiteatra, naše učionice na otvorenom, gde će nam Željko Stanimirović, biolog-ornitolog održati predavanje o pticama Banjičke šume, a i odgovoriti na vaša pitanja o ornitofauni.

 

Izvor

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here