Naslovna Zdrav stav PUNO JE RAZLOGA ZAŠTO BICIKL TREBA DA VAM BUDE NAJBOLJI PRIJATELJ

PUNO JE RAZLOGA ZAŠTO BICIKL TREBA DA VAM BUDE NAJBOLJI PRIJATELJ

13,746 views
0
PODELI

Znate da je krajnje vrijeme da počnete da vježbate, ali ne znate šta? Teretana, joga, pilates, ples…? Ponuda je velika i raznovrsna, ali koju god da izaberete, imaćete termine za vježbanje, bićete u društvu nepoznatih osoba, i naravno, moraćete da platite. Trčanje vam baš i nije bliska varijanta. E, pa, postoji vježbanje koje će spojiti sve što vam treba, i još će vam uštedjeti novac, a to je vožnja bicikla! Vožnjom bicikla aktivirate sve mišiće na tijelu, a možeta ga voziti kad god poželite, kada idete u trgovinu, na posao, popodnevni odmor u prirodi…

biciklo

Evo nekoliko razloga zbog kojih bi trebali ozbiljno razmisliti da postanete biciklista:

  • Gubitak kilograma. Biciklizam je izvrsna aerobna vježba koja pospješuje potrošnju kalorija.
  • Povećava izdržljivost. Biciklizam zahtjeva puno snage i izdržljivosti. Kako polako povećavate dužinu i savladavate vožnju, vaša izdržljivost se povećava.
  • Povećava kapacitet pluća. Vožnja biciklom tjera vaša pluća da više rade i tako se povećava njihov kapacitet.
  • Dobar je za koljena. Biciklizam je najbolja vježba za koljena. Ako redovno vozite bicikl, nećete imati bolove u zglobovima i imaćete vrlo fleksibilna koljena.
  • Oblikuje trbušnjake. Kada vozite bicikl, često se saginjete i ispravljate, u zavisnosti od terena. Osim toga, na taj način održavate ravnotežu. Možda niste znali, ali ovo je idealna vježba za vaše trbušnjake.
  • Oblikuje noge. Biciklizam je najbolja vježba za noge, čak i bolja od čučnjeva. Biciklizam zahtjeva puno napora od vaših mišića nogu. Tako ih tonirate i jačate.
  • Zdrav je za srce. Kada vozite bicikl, vi pumpate svježu krv u srce, podstičete cirkulaciju i srce vam bolje radi.
  • Dobar je protiv stresa. Kada vježbate na otvorenom, tj. kada vozite bicikl, osjećate se slobodno, udišete više kiseonika i raspoloženje vam se popravlja.
  • Štedi novac. Osim što je dobra vježba, biciklizam je način prevoza. Dakle, ako vozite bicikl od kuće do radnog mjesta i nazad, možete da uštedite.

biciklo2

Izvor

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here