Drina – Kada je jednom vidiš, druže moj, nećeš je nikada više zaboraviti

od Živeti sa prirodom 10,925 views1

Autor: Predrag Božin - izmogugla-pbozin.com

Svaka reka krije u sebi nešto tajnovito, predivno i čarobno, što vuče poglede i uzdisaje. Drina je za mene nešto drugo… Nešto predivno i nepredvidivo..

Ali zbog čega je  Drina posebna? Kažu, video si je jednom u životu i toliko si opčinjen njome. Jeste, video sam je (do sada) jednom u životu ali zamo se Ona i ja, već odavno.. i to dobro.

Kompozicija Marš na Drinu, nastala posle Cerske bitke, simbol hrabrosti i junaštva srpskog naroda, urezala  mi se u sećanje još od prvog puta kada sam je čuo. A i onaj, major, Kursula… Zar je morao da pogine??

Zar je morao, onako, vojnički i junački da opsuje?? “Drino…jebem ti” E to neću nikada zaboraviti..

A kada je jednom vidiš, druže moj, nećeš je nikada više zaboraviti. Nećeš zaboraviti njenu predivnu i jedinstvenu boju, njene litice, i njene podstanare. Krivudavi tok, kojim se samo ona može pohvaliti, ostaviće te bez reči, ali seti se tada izreke, i nemoj, druže moj, da ispravljaš krivu Drinu, jer, ona je, posebna…. ona je divna i nepredvidiva.

Predrag Bozin

Komentara (1)

Odgovori

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>