Naslovna Vesti Azil za konje „Staro Brdo“ u Lаpovu – prvi аzil zа konje...

Azil za konje „Staro Brdo“ u Lаpovu – prvi аzil zа konje u Srbiji, ali i na Balkanu.

8,503 views
1
PODELI

Azil za konje „Staro Brdo“ je zajednički projekat grupe ljubitelja konja ciji je cilj spašavanje, rehabilitacija, (re)socijalizacija i zbrinjavanje. Ovaj azil je jedina organizacija u zemlji osposobljena za pružanje optimalnih uslova za život konja koji bi, da azil nije dostupan, usled trauma i povreda izazvanih nehumanim tretmanom bili osuđeni da ostatak života provedu u neadekvatnim uslovima. Životinjama koje su prošle kroz pakao eksploatacije neophodno je pružiti podršku i pomoć kako bi im bila omogućena nova šansa za život i sanirane kako fizičke tako i psihičke posledice.

FotoAzil za konje „Staro Brdo“

Pod pokroviteljstvom grupe ljubitelja životinja „Serbia’s Forgotten Paws“, u saradnji sa svim istomišljenicima i volonterima iz cele naše zemlje, daćemo sve od sebe da u godinama koje slede ovaj jedinstveni projekat zaživi punom snagom, spase mnoge konjske živote i posluži kao uzor drugim zemljama u okruženju. Svi konji koje budemo mogli da zbrinemo biće smešteni na prirodnom staništu, na 15.000 m2 šume sa pašnjakom, na sunčanoj strani Starog Brda, u Lapovu, kod Kragujevca.

Foto: Azil za konje „Staro Brdo“

Najbolja veterinarska nega, iskusni poznavaoci, posvećeni volonteri i tehnička lica omogućiće da spaseni konji konačno žive životom kakav zaslužuje svako živo bice: siti, zdravi i slobodni.

Dobrodošla je svaka pomoć i savet.

Više informacija kako pomoći na: facebook/starobrdo

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here