10 magičnih tunela od drveća koji će vas oduševiti

od Živeti sa prirodom 14,059 views0

Priroda je zaista savršena, ali ne postoji mnogo pojava koje su magičnije od letnje šetnje ispod neverovatnog tunela od drveća. Bilo da su nastali prirodno, slučajno, ili uz pomoć veoma talentovanih baštovana, tuneli od drveća će sigurno očarati bilo koga ko šeta ispod njihovih zelenih grana.Predivan oblik isprepletenog drveća koje zajedno formiraju tunel pozajmile su mnoge arhitekte pri projektovanju divnih gradjevina. Mnoga drevna društva smatrala su drveće svetinjom, kada pogledamo ove slike shvatamo zašto.

Uprkos veoma sporog rasta, drveća su veoma osetljiva na različite metode koje usmeravaju njihov rast. Sa jakom, upornom i veoma strpljivom silom, drveće može biti izvajano u mnoštvo oblika. Neki od ovih tunela su formirani i oblikovani od strane pažljivih baštovana, da bi se oblik tunela uklopio u arhitekturu okoline.Neki od tunela su sretna slučajnost. Čak i nenamjerno, ovi tuneli od drveća su zaista magični.

1. The Dark Hedges u severnoj Irskoj

2. Ulica  u Bon-u, Nemačka

3. Wisteria Flower Tunnel u Japanu

4. Jacarandas Walk u Južnoj Africi

5. Tunel ljubavi u Ukrajini

6. Ginkgo Tree Tunnel u Japanu

7. Tree Tunnel u Holandiji

8. Parque Francisco Alvarado u Kostariki

9. Sakura Tunnel u Japanu

10. Rua Goncalo de Carvalho, Porto Alegre u Brazilu

Izvor

 

Odgovori

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>