Bajkovita šuma bambusa u Japanu

od Živeti sa prirodom 8,333 views0

Na našoj planeti postoji ogroman broj bajkovitih krajolika koji izgledaju nestvarno i koji nam na prvi pogled oduzimaju dah, a jedan od takvih je i poznata Sagano šuma bambusa u Japanu.

Nalazi se u severozapadnom delu Kyoto Save, Japan, a obuhvata površinu od 16 kilometara kvadratnih. Smatra se jednim najlepših prirodnih okoliša u celom Japanu, i to ne samo zbog svoje prirodne lepote, već i zbog zvuka koji vetar proizvodi dok puše kroz gustu šumu bambusa.

Foto

Foto

Zvuk vetra u ovoj šumi toliko je poznat i važan u Japanu da ga je Japanska Vlada zaštitila i proglasila ‘jednim od stotinu zvukova koji moraju biti očuvani’. U zvuku vetra i prekrasnoj prirodi posetioci mogu uživati u ugodnim šetnjama po dugačkim uređenim stazama.

Foto

Oni koji su ovde već bili toplo preporučuju svima da, ukoliko ikada posete Japan, svrate i u ovo zaista posebno i jedinstveno mesto i dožive potpuni osećaj mira i lepote koju pruža.

 

https://www.youtube.com/watch?v=TMP7Dr6JbNQ

Izvor

Odgovori

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>