Đerdapska klisura proglašena četvrtom po lepoti na celom svetu! FOTO VIDEO

od Živeti sa prirodom 19,213 views0

Sajt „Virtual Tourist“ objavio listu fascinantnih klisura interesantnih avanturistima koji ne vole statičan odmor.

U moru ponuda turistima najrazličitijih ukusa, od onih koji vole izležavanje po plažama, vrednuju broj zvezdica za kategorizaciju hotela, ali i avanturista željnih istraživačkih tura, sajt „Virtual Tourist“ ovim poslednjim ponudio je listu deset najlepših klisura.

Na četvrtom mestu kotiran je Đerdap. Prirodan usek moćnog Dunava na toku kroz Srbiju opisan je kao biser koji krase odlični uslovi za planinarenje. Redakcija sajta je uz svaki navedeni lokalitet sa liste dala i kratki opis. Za Đerdapski klisuru je napisano da se prostire duž 100 kilometara Dunava i da je okružena šumama.

„Nacionalni park nije širok, ali su okolo prelepe šume koje pružaju jedinstven osećaj“, navedeno je na sajtu, a prenosi Politika.rs.

Na prvom mestu liste prema ovom izboru je Saklikent kanjon u Turskoj. Nalazi se na 50 kilometara od grada Fetije. Dugačak je skoro 18 kilometara, a na pojedinim mestima dubok i do 300, što ga svrstava među najduže i najdublje na svetu. Za turiste vrlo važna informacija glasi da je za posete otvoren samo tokom leta.

Drugoplasirani je kanjon Henkok Džordž u Karadžini nacionalnom parku u zapadnoj Australiji. Krase ga useci bakarnocrvenih stena i mnogi ga opisuju kao raj za fotografe.

Ispred Đerdapske klisure je i Auzibl kanjon u Sjedinjenim Američkim Državama. Nalazi se u državi Njujork i otvoren je za posetioce od 1870. godine. Pruža mogućnost aktivnog odmora, ali i uživanja u pogledu sa visećeg mosta.

Na listi su i klisure u Francuskoj, Kini, Japanu, Španiji, Sloveniji.

https://youtube.com/watch?v=_tGd5pu1WR8

https://youtube.com/watch?v=6AZTfKJQw9s

prva.rs

Odgovori

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>