Kuće na neobičnim mestima, među njima i jedna iz Srbije

od Živeti sa prirodom 14,010 views0

Bilo da je krivac priroda, ili ljudi, neke kuće izgrađene su na veoma neobičnim i nemogućim lokacijama. Priča o usamljenoj kući na Drini obišla je svet pa se ona tako našla na listi najneverovatnijih kuća na svetu.

Pored grada Bajine Bašte u Srbiji nalazi se kuća izgrađena 1968. godine na kamenu, na reci Drini. Slično njoj, postoji ostrvo koje se prostire duž granice Kanade i SAD i na njemu se nalazi samo jedna kuća, koja jedva staje na ostrvo.

Kuber Pidi je grad u Australiji u kojem većina građevina i ljudi živi ispod zemlje, zbog vrelih temperatura od kojih su pobegli.

U Severnoj Engleskoj po drveću se nalaze kućice, koje su godinama služile lokalcima za borbu i proteste.

Prije otprilike 300 godina, islansko ostrvo bilo je dom pet porodica koje su bile domaćini lovcima na morske papagaje.

Sveto mesto i hram Paro Taktsang izgrađen je na steni, iznad doline Butan Paro. Kompleks postoji od 17. veka. Učitelji budizma mogu da provedu godine u njemu i da nijednom za to vreme ne siđu u dolinu.

Kuća koja se verovatno nalazi na najvećoj visini je Solvej Hat, postavljena je na skoro 4.000 metara visine na planini Materhorn u Švajcarskoj. Sadrži 10 kreveta i služi za odmor za planinare.

Izvor

 

Odgovori

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>