Međunarodna biciklistička trka Banjaluka – Beograd 2017

od Živeti sa prirodom 3,942 views0

Oko 170 biciklista iz 20 zemalja sveta proći će kroz 11 gradova na 11. biciklističkoj trci “Beograd – Banjaluka”, a iz glavnog grada Srbije potvrđeno je da će program u Beogradu startovati kružnom trkom 28. aprila.

Foto

To je novost u odnosu na prethodne godine. Dan kasnije karavan će krenuti iz prestonice Srbije, te preko Šapca i Obrenovca stići do Bijeljine koja je ciljno mesto prve trke.

Istog dana karavan se seli u Teslić iz kojeg 30. aprila kreće trka preko Doboja, Dervente, Prnjavora i Laktaša, da bi ciljno mesto bilo u Banjaluci na Trgu Krajine, saznaje EuroBlic.

Podrškom ovih gradova domaćina još jednom je potvrđen značaj trke i prepoznat njen sportski, društveni i turistički potencijal.

– Trka je događaj svih nas, svih gradova kroz koje prolazi, ona je postala univerzalni događaj koji je danas ušao u sve segmente života, ne samo sportskog, već turističkog, ugostiteljskog, privrednog, političkog. Srušila je granicu između Srbije i BiH odnosno Republike Srpske u svom prvom izdanju, što se zadržalo i dan danas. Za gradove kroz koje trka prolazi danas zna celi svet, mediji iz 60 zemalja izveštavaju sa ovog događaja. Napravili smo brend koji moramo sačuvati – rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Pobjede u dvije etape braniće član ekipe Kols Ukrajinac Vitali Buts i Italijan Filipo Fortin iz tima GM Europa Ovini.

Izvor: bl-portal.com

Odgovori

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>