NAPUSTIO BANKARSTVO DA BI SE POSVETIO ORGANSKOJ PROIZVODNJI POVRĆA!

od Živeti sa prirodom 9,488 views0

KLEK – Ekonomista Dejan Vujović, tridesetšestogodišnjak iz Kleka, odlučio je da, posle deset godina rada u bankarstvu, napusti ovaj posao i u potpunosti se posveti organskoj proizvodnji povrća. U bankarstvu je radio na gotovo svim radnim mestima, od šalterskog službenika do rukovodećeg kadra, uspešno obavljajući sve poslovne zadatke u dve inostrane banke. A onda je jednog dana odlučio da odelo i kravatu zameni baštom i plastenicima.

DEJAN

– Posao u banci sam napustio kada sam shvatio da sistem diskvalifikuje marljive ljude kojima je ispod časti da vuku za rukave razne lidere i liderčiće, nudeći im pasju pokornost u zamenu za kakav – takav posao. Taj posao je uvek podrazumevao gomilanje novih radnih obaveza uz istu ili najčešće manju platu i duže radno vreme – objašnjava svoju odluku Dejan Vujović u razgovoru za portal “Zrenjaninski”.

Organskoj proizvodnji povrća posvetio se zato što, kako kaže, njemu i njegovim saradnicima pruža mogućnost da osete da su deo nečeg lepog, zdravog, samoodrživog i časnog, nečega čime mogu da se ponose i od čega će njihove porodice dostojanstveno živeti. Ovaj posao im, veli Vujović, omogućava i da, nakon radnih obaveza, sa dragim ljudima provode slobodno vreme koje im neće remetiti telefonski pozivi, suvišni izveštaji i razne druge stresne obaveze koje kod ljudi izazivaju neprijatnosti.

– Najveća važnost ovog posla je što nas dostojanstveno predstavlja, jer nas integriše poslovno, kulturološki i teritorijalno, ali i generacijski, te nam pruža mogućnost da kreiramo vrhunski proizvod i ponudimo ga tržištu pod povoljnijim uslovima od konkurencije koja sledi korporativne vrednosti – objašnjava naš sagovornik.

Vujović uzgaja zanimljivo lisnato i lukovičasto povrće, poput raštana, radiča, rukole, endivije, ali i stare autohtone sorte ozimog luka, boranije, cvekle, rotkvice, šargarepe i drugog. Proizvodnja se odvija na površini od 500 kvadratnih metara zaštićenog prostora i na 300 kvadrata otvorenog prostora, koji se nalazi iza kuće njegovih roditelja.

– Ni u jednom trenutku se nisam pokajao zbog odluke koju sam doneo. Radim bez kompleksa i bez stida, svestan da “lična proizvođačka karta” vredi dovoljno da mogu da razgovaram sa svima. Kako ne postoji drugo blago osim života, trudim se da ga ulepšam svojim proizvodima. To je sreća koju želim da distribuiram kroz svoje proizvode – zaključuje Vujović.

Izvor

Odgovori

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>