Poznati glumci urbani život Beograda menjaju za srpska sela

od Živeti sa prirodom 45,362 views0

Moj drug ima vikendicu u Čortanovcima i često sam dolazio kod njega. Dovodio sam i decu, pa sam tako uz njega i sam došao na ideju da ovde sagradim kuću.

To je oduvek bio moj san, ali najviše sam to uradio zbog naših ćerki. Prvenstveno zbog zdravijeg vazduha, a onda i zato što u Beogradu nemaju dvorište. Hoću da na selu provode svoje detinjstvo – rekao je Ćetković u jednoj emisiji i naglasio:

– Najvažnija mi je sreća moje dece, a i za nas odrasle može da se organizuje pravo uživanje. Oko kuće ima mesta za roštiljanje, neki kotlić ili sač, a ja volim da kuvam. Uz to sam i ribolovac, a Dunav mi je blizu – zaključuje glumac.

Ali da li ste znali da Vojinov dobar prijatelj i kolega Nenad Jezdić već 14 godina živi u selu Zabrdica nadomak Valjeva i bavi se proizvodnjom kvalitetne domaće rakije?

Nenad ima veliku porodičnu kuću i još jedan, novi objekat od preko hiljadu kvadrata, gde će otvoriti i restoran, a u čijem podrumu će biti smeštena burad sa rakijom. Dvadeset hektara zemlje i želja da svima bude dobro od posla kojim se bavi – motivišu ga da ide dalje.

– Jeste, imam dvadeset hektara zemlje, a završiću u metar sa dva. Zato se ne predajem. Na početku nisam doživljavao sebe kao nekoga ko bi mogao da izgura sve ovo. Video sam sebe kao glumca. Da nemam tako razigranu maštu kao što imam, ne bi se ništa desilo, niti bi bilo u fazi u kojoj je sad – kaže Jezdić. Ipak, pomišljao je da od svega digne ruke.

– Svako jutro razmišljam o tome. Što sam duže u ovom kolu i vrtlogu, pomislim: „Šta će meni sve ovo“. Ipak, zemlja me je vezala za sebe. Pokazala se u svom najtežem obliku, ali me je isto tako nadahnula. Ovde imam šansu da uradim nešto dragoceno za sve svoje. Ovo je sada moja potreba. Moram ovo da uradim zbog svoje porodice, ali i zbog ljudi iz ovog sela koji rade i koji će tek raditi kod mene i na radost njihove dece.

Nenad nije samo gazda. On je sa majstorima, vozi traktor, seče drva…

– Kada bi se stručnjaci bavili mnome, verovatno bi dolazak ovde definisali kao beg od svega. Ali zašto da ne budem jak pa da pobegnem od sebe? To sam i uradio. Ovo je ogromno odricanje i podvig, tako da sam ja bio jak da pobegnem od sebe. Od pozorišta, od glume – kaže Nenad. On smatra da ništa nije izgubio time što je četrnaest godina svog života uložio u svoj novi projekat. U ulogu njegovog života.

– Ako bi sve ovo tumačio kao gubitak i odricanje, onda bih bio u problemu. Mene selo užasno vuče i ne odvaja me od mog paralelnog sveta u pozorištu. Tamo se ništa značajno nije desilo u poslednje vreme i nisam sebe lišio za neko preterano pozorišno iskustvo. Ako mi se nekada i desi da se zamislim nad tim da li sam nešto izgubio, kažem sebi: „Realno, nisi ništa propustio, a ovde si izgradio sebi neki novi svet“ – kaže Nenad.

– Valjevo je šljivarski kraj. Na ovoj nadmorskoj visini, sa velikom količinom sunca u toku godine, šećer se u voću najviše nakupi. Pogledajte, lep je ovo prizor, ali mora se ulagati i pošteno raditi. Ako ne znaš kako, a ti radi po zakonu – pošteno, ističe glumac.

I zaista je tako. Zato, Jezdi želimo puno uspeha na svakom polju i nadamo se da će njegov primer podstaknuti i neke od vas da uradite nešto slično. Za početak možda najbolje da osetite seoski život. Provedite dan, dva ili tri na nekom od mnogobrojih sela sa mnoštvom sadržaja.

Izvor: Blic

Odgovori

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>