Proleće u Japanu – veličanstveni prizori prirode

od Živeti sa prirodom 9,330 views0

Samo nekoliko destinacija na svetu tokom proleća ima magičnu atmosferu, kakvu nudi Japan… Cvetanje japanske trešnje počinje sredinom marta a može da potraje čak i u maju, u zavisnosti od geografske lokacije u Japanu. Zvanična školska godina, u Japanu, počinje u aprilu i obično se poklapa sa cvetanjem japanske trešnje.

Foto

Svake sezone ispod procvalih japanskih trešanja lokalci prave piknik – hanami, jer je to tradicija koja potiče iz 8. veka! Cvet japanske trešnje je simbolično povezan sa oblacima i predstavlja prolaznu prirodu života u japanskoj kulturi, koji je pod velikim uticajem budizma.

Foto

Živahni i delikatni cvet višnje je jedno od najlepših čuda prirode, a šetnja kroz stazu posutu laticama uz neizbežno divljenje lepoti ovog cveta je nešto što u Japanu možete doživeti na poseban način. Japan kao zemlja nudi pregršt mistike i sasvim drugačiji način uživanja u jednostavnim stvarima, gde se ništa ne svodi na sjaj i glamur, već na duhovno uzdizanje i buđenje našeg uspavanog duha.

Foto

Japanci su ljudi koji žive nekim sasvim drugačijim životom i imaju zaista drugačije viđenje stvarnosti od ostatka sveta. U njihovim životima, tradicija i kultura su čvrsto utemeljene i od njih se retko odstupa.

Foto

Jednostavna šetnja kroz parkove i ulice posute laticama cveta višnje svakako je magično iskustvo koje morate doživeti kako biste mogli da shvatite snagu koju priroda ima.

Foto

U Japanu, cvet višnje se shvata ozbiljno, i čak postoji posvećena prognoza vremena za ovu sezonu. Cvetanje višnje kreće se pravcem severa, odnosno putanjom koja je poznata kao sakura zensen, a ljubitelji ovog predivnog fenomena ga prate kroz čitavu ovu zemlju.

Foto

Izvor: 1, 2

 

Odgovori

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>