Prva vertikalna šuma u Aziji će imati preko 3000 biljaka i proizvodiće 60kg kiseonika dnevno!

od Živeti sa prirodom 5,964 views0

Vertikalne šume u Nanjingu u Kini će proizvoditi 60kg kiseonika dnevno i bukvalno će vam oduzeti dah već na prvi pogled.

One se zovu Nanjing kule, i kada budu izgrađene 2018.godine, biće prve takve vrste u Aziji. Italijanski arhitekta Stefano Boeri ih je osmislio. Kule će biti visine 200m i 108m, a zajedno će sadržati preko 1000 stabala drveća i približno 2500 žbunja od 23 različite vrste. U višoj kuli će se nalaziti kancelarije, muzej, škola az zelenu arhitekturu, klub na vrhu zgrade, dok će u nižoj kuli biti smešten Hyatt hotel sa 247 soba i bazenom na vrhu. Balkoni će pružiti posetiteljima neverovatne prizore na vrtoglave, vertikalne šume. Ove vertikalne šume nisu prve koje je ovaj arhitekta osmislio. Već su dve izgrađene u Milanu a slične zgrade su planirane za Lausanne u Švajcarskoj. U ovom zagađenom svetu, ovakve ideje su svetli primeri.

Ovi tornjevi u Nanjingu u Kini će biti kao vertikalne šume koje će sadržati preko 1000 stabala drveća i približno 2500 žbunjeva!

23 različite vrste drveća će proizvoditi oko 60kg kiseonika svaki dan!

Dizajnirane su po nacrtu italijanskog arhitekte Stefana Boeri i biće završene 2018!

Slične zgrade su planirane  za Lausanne u Švajcarskoj

Dve vertikalne šume pod nazivom Bosco Verticale su već izgradjene u Milanu u Italiji

Pisao: James Gould-Bourn
Izvor

Odgovori

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>