Razdvojili ih posle 20 godina: Polarna medvedica umrla od tuge za svojom srodnom dušom (FOTO) (VIDEO)

od Živeti sa prirodom 6,604 views0

Nije ih rastavila smrt, rastavili su ih ljudi

Polarna medvedica iz San Dijego morskog vrta umrla je samo nekoliko nedelja nakon što su njenog jedinog partnera, odveli od nje kako bi učestvovao u programu oplođavanja i produženja vrste.

Izvršni direktor PETA Udruženja Trejsi Remain rekla je kako je Zenja umrla od slomljenog srca. Ona je u svom saopštenju dodala:

– Nakon što je izgubila svoju partnerku sa kojom je živela 20 godina, Zenja je uradila ono što bi svako od nas, predala se i izgubila je volju za životom. Ovo bi trebao da bude poziv na buđenje za sve institucije ovog tipa. Prestanite da vodate životinje okolo, pustite ih na miru da žive i da se razmnožavaju kada i ako one to žele – rekal je Trejsi.

Portparol morskog sveta rekao je da su čuvari primetili da se Zenja poslednjih dana čudno ponaša zbog čega su je pažljivo pratili, te da je zato za sve njena smrt bila iznenadna.

– Zenja je dotakla srca hiljadama ljudi koji su kroz vrt prošli za proteklih 20 godina a mi se svi osećamo kao da smo izgubili člana porodice – rekao je on, a prenosi Dejli mejl.

 

(Telegraf.rs)

Odgovori

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>