Saobraćajna gužva u Belgiji pre 70 godina

od Živeti sa prirodom 3,821 views0

Ove fotografije su nastale na stvarnom mestu, a ne u nekom horor filmu. Jedno od najvećih auto otpada se nalazi u Belgiji – Chatillion groblje automobila iz 50-tih i 60-tih godina prošlog veka.

Vreme je učinilo svoje i ovi klasični automobili su se stopili sa prirodom. Grane i loze okolnog drveća su “progutale” automobile uvijajući se oko zarđalog i izlomljenog metala. Gomila metala ostavljenog ovde ne liči ni malo na klasične automobile koji su nekad bili.

Ali veća je misterija, odakle su se uopšte stvorili ovde?!

Prema legendi klasične automobile su iza sebe ostavili američki vojnici posle Drugog svetskog rata.  Kada su trebali da se vrate u otadžbinu, američki vojnici nisu mogli da priušte transport brodom svojih automobila, pa su ih ostavili u šumi u blizini sela Šatiljon, koja je tako postala „groblje“ četvorotočkaša. S obzirom da su automobili napravljeni 50-tih i 60-tih ova legenda verovatno nije tačna, tako da misterija i dalje ostaje.

 

Na ovom prostoru postoje čak četiri ovakva groblja sa preko 500 klasičnh automobila. Izgleda da je vlasnike automobila neka vrsta apokalipse naterala da napuste svoja vozila u žurbi. Danas su većina ovih automobila uklonjena iz šume, većinom zbog zagađivanja sredine, a neka su i ukradena.

 

Odgovori

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>