Slavni glumac pomaže rodnom selu

od Živeti sa prirodom 4,262 views0

U nalaženje donacija za izgradnju novog Doma kulture u Ravnom Selu, koji je izgoreo prošle godine, uključio se i glumac Lazar Ristovski u želji da pomogne svom rodnom mestu u obnovi prostora za nove mlade talente.


Predsednik Saveta MZ Ravno Selo Zarija Lazović kaže da je Ristovski posetio Ravno Selo sa grupom arhitekata, koji će za mesec dana završiti projekat za obnovu Doma kulture.

– Ovo nam je prvi korak, a nakon izrade projekta apliciraćemo za sredstva na pokrajinskim konkursima, dok će i MZ iz svog buyeta izdvojiti sredstva za tu namenu – kaže Lazović i dodaje da je svaka donacija dobrodošla. On dodaje da je Lazar Ristovski angažovao prof. dr arhitektu Radivoja Dinulovića sa Departmana za arhitekturu FTN-a u Novom Sadu i njegove saradnike, koji imaju konkretne planove za rekonstrukciju izgorelog Doma.

– Arhitekta Dinulović snimio je stanje objekta i besplatno će izraditi osnovnu studiju rekonstrukcije sa prvom procenom troškova- rekao je Ristovski i dodao da će procena pomoći u potrazi za finansijerima. – Učestvovanje u projektu je moja obaveza, u ovom mestu sam rođen i u njemu sam rastao i želim da moje Ravno Selo ponovo ima Dom kulture.

Prof. dr Dinulović obišavši izgoreli objekat ocenio je da je situacija veoma loša i da predstoji veliki posao.
-Tim arhitekata sa FTN-a u Novom Sadu, zajedno sa mnom, koji se nekoliko godina intenzivno bavimo obnovom domova kulture, sada radimo na ovom projektu. Kada je Lazar spomenuo ovu mogućnost, učinilo nam se da je i dužnost i zadovoljstvo da pomognemo- kaže Dinulović.

Dragan Jokić iz Odbora za obnovu Doma kulture kaže da je zadovoljan što se sa ideje pršlo na konkretne akcije.

DNEVNIK.RS

Odgovori

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>