Sutra Drinska regata u Ljuboviji, očekuje se 10.000 ljudi

od Živeti sa prirodom 6,215 views0

Ljubovija – U Ljuboviji se sutra održava 16. Drinska regata, a organizatori očekuju više od 10.000 učesnika i oko 1.000 plovila.

I Dragan Tadić iz sela Drlače kod Ljubovije, uveliko priprema svoj etno kompleks, kako bi njegovi gosti u vreme regate, bili kompletno usluženi.

“Plovila imam i ja, koja je prvenstveno koristiti gosti koji su odseli kod mene, ali i ostali učesnici regate. Važno je reći da se vlasnici plovila udružuju da niko ne ostane na suvom, da svi plove Drinom”, naglasio je Tadić.

Prirodne lepote ovog kraja privukle su i Sinišu Grujića iz Vrnjačke Banje. Od početka godine nekoliko puta je dolazio da peca na Drini, a najavljuje i učešće na regati.

“Do sada nisam učestvovao na regati, ali ove godine planiram da dođem sa porodicom i da učestvujemo”, rekao je Grujić.

Interesovanje za ovogodišnju regatu je veliko, a u prilog tome govori i činjenica da su gotovo svi smeštajni kapaciteti popunjeni nekoliko meseci unapred.

“Potrudićemo se da budemo dobri domaćini. U ponudi ćemo imati praseće, jagnjeće pečenje, domaće specijalitete, sir, kajmak, uštipke”, istakao je ugostitelj Dejan Tomić.

Na ovogodišnjoj regati pored domaćih, očekuje se veliki broj i stranih gostiju.

“Naš cilj je da posetioci ostanu sedam dana, na napravimo jedan odmor za sve. Interesovanje je izuzetno i na taj način smo doveli svet u Zapadnu Srbiju, kako bi upoznali sve lepote ovog kraja pored Drine, koja je naš najveći prirodni potencijal”, rekla je direktorka Turističke organizacije Ljubovija, Slađana Grujičić.

Start je u 10:00 časova u Rogačici, odmor i okrepljenje na pola puta u Gornjoj Trešnjici, a cilj u Ljuboviji.

“To je 40 kilometara plovidbe najlepšim delom toka reke Drine i doživljaj koji ćete pamtiti celog života. Pozivamo sve ljubitelje prirode, splavarenja i dobrog provoda da 8. jula plove sa nama i vikend kada je regata u Ljuboviji rezervišu za posetu našem kraju”, rekla je Grujičić.

Za sve učesnike i posetioce pripremljena je dobra zabava i to večeras u 21:30 sati je koncert Dženana Lončarevića, a sutra u isto vreme nastup Leksington benda. Ulaz na koncerte, koji se održavaju na pomoćnom terenu FK “Drina” je besplatan.

Izvor: Glas zapadne Srbije

Odgovori

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>