U OVOJ KUĆI JE ROĐEN DANILO LAZOVIĆ: Malo selo na vrletima Jadovnika (FOTO)

od Živeti sa prirodom 20,558 views0

Bili smo sa Sektorom za vanredne situacije u Tičijem Polju, da pomognemo porodici Danila Lazovića

Zbog velikog snega koji je napadao, oko tri hiljade domaćinstava u Prijepolju ostalo je bez struje, a pojedinim stanovnicima je potrebna pomoć. Od sveta je odsečeno više planinskih zaselaka, a zbog neprohodnih puteva mnogi stanovnici ovih krajeva nisu u mogućnosti da samostalno dođu do prodavnica i lekara.

Ekipa portala SrbijaDanas.com zajedno sa sektorom za vanredne situacije MUP uputila se u sela u okolini Prijepolja kako bi zavejanim građanima ukazali pomoć.

Na ulazu u Prijepolje sačekali su nas vatrogasci i spasioci iz sektora za vanredne situacije MUP, odeljenja Prijepolje Radoje Mosurović i Siniša Lučić koji su se zaputili u selo Milakovići kako bi obišli Budimira Radivojevića, čika Budu i odneli mu neophodne namirnice. Selo se nalazi na planini Jadovnik.

Takođe, kako su nam na samom početku rekli u planu imaju i obilazak porodice Lazović u Tičijem polju, koje je poznato turističko mesto. U pitanju je porodica glumca Danila Lazovića i žive u kući u kojoj je glumac rođen.

Porodica Lazović jedina čuva selo Tičije Polje na planini Jadovnik kod Prijepolja.

Ekipa portala SrbijaDanas danas je ekskluzivno sa spasiocima-vatrogascima Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije obišla selo Tičije Polje na planini Jadovnik kod Prijepolja.

U ovom selu živi samo porodica Lazović, deka Kosta, baka Radojka i njihov sin Miloljub. Oni su rođaci čuvenog glumca Danila Lazovića.

– U ovoj kući je rođen Danilo. Majka mu se porodila u Brodarevu, ali su ga odmah ovde doneli – objašnjava deka Kosta.

On dodaje da je Danilo voleo da dolazi u Tičije Polje.

– Nema čoveka kojeg ovi predeli  ne bi oduševili. Odavde se vide crnogorske planine, a pogled puca u nedogled. Nema čoveka koji ovde ne bi uživao. Samo kad ne bi bili ovoliko odsečeni od civilizacije – dodaje deka Kosta.

Do Tičijeg Polja se stiže planinskim makadamom, uzanim putem koji je sada prekrivenm snegom dubokim do pojasa. Ovde osim vatrogasaca-spasilaca niko ni ne zalazi pre aprila. Ovi junaci Srbije na svakih nekoliko dana obilaze ljude koji će tu ostati zavejani do proleća, rizikujući i svoje živote na opasnim planinskim obroncima.

Srbija Danas

Odgovori

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>