(VIDEO) NAJMLAĐI HEROJI SRBIJE: Brat i sestra u školu idu NA KONJU putem kojim idu samo DIVLJE ZVERI

od Živeti sa prirodom 5,033 views0

Osmogodišnji Nemanja i njegova sestra Milica koja je samo godinu dana mlađa od njega su iz sela Miševići i svaki dan idu u školu putem koji idu samo divlje zveri.

Put do škole koji ima 16 kilometara prelaze na konju pored kog ide njihov otac i vodi ih.”Ja i seka idemo u školu. Tata nas vodi svakog dana na konju”, rekao je maleni Nemanja.

Najmlađi Bojovići zajedno sa još jednim učenikom prvakom čine ceo razred i pohađaju nastavu u selu Aljinovići u Zlatarskom kraju.

Iako je materijalna situacija za porodicu Bojović teška, oni ne planiraju da napuste svoje ognjište.

“Vrlo je teško. Porezi su veliki, mi nemamo nikakav prihod, nikakva primanja. Mi smo jedina porodica u selu koja ne prima ništa, a imam dvoje dece”, rekao je otac.

Kako otac kaže, put kojim deca idu školu prohodan je samo za divlje životinje, a jednom je, dok je Nemanju vodio u školu, naleteo je na tri vuka.

“Nemanja je video prvog, on je bio na konju, a ja sam vodio konja. Onda smo stali dok su oni prošli”, priča otac.

Uprkos teškom životu i teškim uslovima, Milica i Nemanja nemaju nijedan izostanak iz škole od početka godine.

Inače, mali Bojovići su, zajedno sa još jednim đakom prvakom, jedino troje dece zbog kojih se škola u ovom selu nije zatvorila.

Odgovori

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>