BEOGRADSKE ULICE ZAMENILI ŠUMOVITIM SELOM

od Živeti sa prirodom 12,664 views2

Topola – Sela oko varošice pod Oplencom sve više privlače stanovnike iz velikih gradova. Tako se prethodne jeseni u selo Vojkovce doselila šestočlana porodica Marjanović iz Beograda.

Milica Marjanović (31) mlada mama koja je trenutno sama sa svoje četvoro male dece uči kako da preživi na selu. „Neko beži u grad za boljim životom i poslom, a mi pobegli u selo. Čim smo došli dočekala nas je ekstremno hladna zima, izborili smo se i dočekali prelepo proleće“, priča Milica naglasivši da je sve ovo za njih veliki izazov obzirom da do sada nisu imali nikakav kontakt sa selom.

„Naši kumovi imaju vikendicu ovde, povremeno smo dolazili kod njih i poželeli da je i mi imamo. Međutim, pojavila se kuća na prodaju koja je bila u prilično lošem stanju sa zapuštenim imanjem koju smo rešili da kupimo“, kaže Milica objašnjavajući da su do ove odluke došli sa željom da svojoj deci obezbede zdravu sredinu za život, zdravu hranu i čist vazduh.

„Oko kuće imamo četiri hektara zemlje pa nam je želja da se bavimo organskom poljoprivredom”, rekla je Milica.

Ona iako pedikir po struci, završila je obuku za organsku proizvodnju, jer je svesna da se svojim zanatom ovde ne može baviti. Suprug Veljko (40) radi u Beogradu na građevini, ali ubrzo će se pridružiti Milici i pokrenuće svoju malu proizvodnju zdravog povrća i voća.

Marjanovići su srećni jer njihova deca Sava (8), blizanci Dunja i Relja (5) i Đorđe koji ima samo godinu dana odrastaju u zdravoj sredini, a kada stignu prvi plodovi iz zdrave bašte zadovoljstvo i sreća biće još veći.

Izvor

Komentara (2)

  1. Zdrava okolina ?!

  2. Прелепо! Уживаћете!!

Odgovori

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>